fbpx

PLANTER BÆR OG GEOLOGI – GUIDEDE TURER MOT FLØYA

Turen starter fra Fjellheisen nedre stasjon. Først tar vi heisen opp og nyter utsikten mot Tromsø og Kvaløya. Etter å ha tatt noen bilder, starter vi den lille turen mot Fløya. På vei til Fløya vil vi stikke innom Steinbøhytta. I løpet av turen vil vi lære om spesielle planter i regionen. I tillegg lærer du om arktiske urter og bær, fuglene og dyreliv  i regionen. Du vil også få en introduksjon til områdets historie, kultur og geologi. Etter turen kan vi glede oss over en kopp varm sjokolade eller kaffe og vafler i kaféen.

Varighet: 3,5 timer
Pris: 750 nok/person
Antall deltakere: 1 – 6

Prisen inkluderer billett til Fjellheisen, guiding, en liten brosjyre om høydepunktene i naturen i regionen og kaffe / varm sjokolade med en vaffel. Oppmøte på Fjellheisen nedre stasjon.

Hvis dere har spørsmål om kurs eller ønsker å bestille kurs til større grupper, vennligst ta kontakt:Riikka Holopainen, riikka@fjellheisen.no eller tel. 452 12 603.

Om instruktør: «Jeg har jobbet blant annet som naturguide siden 2008, i Tromsø siden 2016. Jeg har vært interessert i planter og fugler hele mitt liv. Det er spennende hvor lett det er å komme seg opp til fjellet med Fjellheisen og der åpnes det veldig interessant verden til arktiske planter på fjellet mot Fløya! Botanikere har visst veldig lenge at det finns sjeldne fjellplanter i regionen, blant annet fjellsolblom (Arnica angustifolia) og dvergrublom (Draba crassifolia). For å beskytte natur i området, er det veldig viktig å følge natursti som allerede eksisterer. Jeg er også veldig interessert i bruk av urter som du kan finne i naturen. Jeg liker også å være på havet, derfor et padlingbilde av meg her. Vi ses på fjellet! Med vennlig hilsen, Riikka.»