Turer for familier

Sherpatrappa:

Sherpatrappa med sine nesten 1200 trappetrinn er en super tur for både store og små turgåere. Når man går tur med barn er det lurt å legge inn god tid og ha flere pauser underveis på de fine pausebenkene. Blir turen tung for barna, kan man jo legge inn tellekonkurranse underveis – for eksempel; hvor mange trappetrinn er det fra dit til dit?

Når man har nådd toppen er det mulig å skrive seg inn i turboka (ved masta, før Fjellstua) – og selvsagt gi barna en is- eller vaffelpremie fra Fjellstua.

 

Steinbøhytta:

Turen opp til Steinbøhytta tar ca. 1/2 time fra Fjellheisens toppstasjon (Fjellstua). Du følger stien mot Fløya, og omtrent midt i siste bakke før Fløya, tar du den merkede stien mot Steinbøhytta.

Steinbøhytta ble restaurert på 1980-tallet, og er oppkalt etter Erling Steinbø, som var en av stifterne av Tromsø Turistforening, som i dag er Troms Turlag.

 

Fløya:

Turen opp til Fløya tar ca. 1 time fra Fjellheisens toppstasjon (Fjellstua). Følg den markerte stien fra Fjellstua oppover mot Fløya. Turen kan være litt lang for de minste barna, så her kan dere vurdere å ta Fjellheisen opp for å gjøre turen litt lettere. Er motet fortsatt på topp på veien ned fra Fløya, kan dere jo gå Sherpatrappa ned fra fjellet.

 

10 tips for en vellykket tur med barn: 

Å dra på tur er moro for både voksne og barn. Tid for fri lek, glede, fantasi og spenning er viktigere enn å gå langt.

Her er Troms Turlag’s beste tips til hvordan du kan gjøre turen med barna til en god opplevelse: (kilde: https://www.dnt.no)

Sørg for en god start! Pakk sekken i god tid, helst kvelden før

Ta gjerne med noen gode venner med barn på samme alder.

Selg inn turideen til dine barn, vær entusiastisk!

Ta med sunn og næringsrik mat og nok drikke.

Bestem dere for om målet med turen er å være ut og leke, eller om dere vil til en hytte, en fjelltopp  eller et annet konkret turmål.

Snakk om de positive turopplevelsene både underveis og etter turen.

Vær med på leken når dere er ute. Lek og samtaler i naturen skaper nærhet og god kontakt mellom barn og voksne.

Kle deg godt og praktisk selv også. Voksne som fryser er dårlig turselskap for barn.

Husk å kle av barna hvis de er for varme.

La heller turen bli litt for kort enn alt for lang og ta mange pauser.

God tur!